Himmel och helvete

MYCKET fotboll i helgen. Börjar med det viktigaste.

Att hålla på ett lag är ibland himmel, ibland helvete. Igår var det mycket helvete. I alla fall till en början.

United mötte Everton borta, Chelsea Bolton hemma. En bit in andra halvlek ligger United under med 2-0, Chelsea leder med 2-1. Trepoängsförsprånget är borta, jag deppar i soffan, ser ligaguldet glida bort.

Drygt en halvtimme senare blåser domaren i pipan och förkunnar att matchen på Goodison Park är slut. United har då vänt 2-0-underläget till seger med 4-2 och Chelsea inte fått mer än oavgjort mot Bolton. Försprånget som ett tag var helt borta är nu istället fem poäng inför de tre sista omgångarna.

Undrar förresten vad Jose Mourinho säger om Uniteds kvittering till 2-2, ett självmål signerat Manchester-kaptenen Gary Nevilles bror Phil. Konspirationsteorierna ligger så klart nära till hands och Mourinho är ju inte direkt känd för att skräda orden. Eller så överraskar han genom att hålla tyst. För en gångs skull.

Jag är den första att erkänna att Uniteds två första mål är riktiga bjudningar från Everton. men Rooneys 3-2 och kanske framför allt doldisen Chris Eagles 4-2 är riktigt fotbollsgodis.

Ligan är dock långt ifrån avgjort än. Nästa helg väntar två heta och tuffa derbyn, ett i Manchester mellan City och United och ett i London mellan Chelsea och Arsenal. Hoppas på mer himmel då...

Rooney visade inte sin före detta hemmapublik någon större respekt när han kysste Uniteds klubbmärke efter sitt mål.  Dåligt tycker jag. Jag kommer i och för sig inte ihåg om det var något strul vid hans övergång från Everton till United, men en fotbollsspelare bör aldrig glömma sina rötter.


Lika lyckosamma som United var tyärr inte LdB FC. Bara 0-0 mot AIK var inte bra om man planerar att ge Umeå en rejäl match om guldet. Jag vägrar dock tro att UIK ska gå igenom ännu en allsvensk säsong obesegrade. Allsvenskan ÄR jämnare i år, tycker resultaten hittills har visat det.

Lider med Linköping som efter fyra raka förluster nu ligger sist i tabellen. Nästa helg möter man QBIK på hemmaplan och då kommer första segern. Det måste den göra.

En bra match och så är guldsnacket igång igen. Det hör liksom till när det gäller MFF. Efter att man mer eller mindre smulat sönder AIK hemma på Stadion är jag dock beredd att stämma in i hyllningskören. MFF imponerade stort och kanske kan den här segern ge dem den arbetsro de så väl behöver.

Det blen ingen ny champions league-seger för Umeå. Inte heller i returen lyckades man spräcka Arsenals nolla. Lätt att vara efterklok, men kanske borde Schweiziska supertalangen Ramona Bachman fått komma in tidigare. Kinesiskan som hon ersatte imponerade inte på mig i alla fall.

Ja, just det, hockey-VM har börjat också. Sverige slog Italien med 7-1 i sin första match. Spännande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback