Utbuad

Marta blev utbuad under den andra Women's cup-finalen i går. Jag kan hålla med om att Martas attityd på planen inte alltid är den bästa, men är det verkligen skäl nog att bua ut en spelare en hel match? Så fort hon fick bollen buades det, inte ens när hon tog emot sin silvermedalj kunde publiken hålla käften.

Frankfurts tränare försvarade deras agerande och berättade att han minsann inte tyckte att Marta var någon världsspelare.

Marta har vissa attitydproblem, men likväl är hon världens bästa spelare. Utan tvekan. Hon förtjänade definitivt inte att bli hånad.

Synd att UIK inte kunde trycka in en kvittering i slutet. Det hade varit gött att se tyskarna sätta bratwurstarna i halsen.

6-1

Jag har gjort comeback på fotbollsplanen. Tränade i torsdags och när det fattades lite folk fick jag frågan om jag kunde tänka mig att spela med teamet (Team Sandby) i helgen. Av någon outgrundlig anledning sa jag ja.

Mina ljumskar är inte glada för det just nu. Jag går som en kobent gammal kärring. Det värker så in i helvete. Jag har inte sträckt mig eller nåt, nä det är en kombination av stenhårda planer, fotbollsskor och ovana som ställer till det.

Fast lite lättare att bära smärtan blir det ju när man vinner. I dag vann vi med 6-1 mot Gula Damer och jag är så impad över matchen som tjejerna gjorde. Vill inte inkludera mig själv eftersom jag mest stapplade omkring.

Det var många snygga mål och spelmässigt kanske en av teamets bästa matcher någonsin. Grymt helt enkelt.

Och i går vann a-laget mot Derome med 2-1. En bra helg för Sandby!

************

Bara några ord om Eurovision. Antingen så skiter vi i det, eller så får vi helt tänka om. Den traditionella svenska schlagern är helt död ute i Europa.

En magisk kväll

Regnet öste ner över Luznjiki stadion i Moskva. Mitt på planen låg Cristiano Ronaldo på magen. Han dolde huvudet i det våta gräset och hulkade och grät så kroppen skakade. Som ett litet barn.


Tårar av glädje naturligtvis, men antagligen lika mycket av lättnad.


Jag grät också. Floder. Lät tårarna trilla ned för kinderna utan att torka bort dem.


För det hade inte varit rättvist om Ronaldo blivit syndabock. Inte efter den säsong han haft i år. Inte efter den fantastiska show han bjöd på i den första halvleken.


Nu slapp han. Tacka Edwin van der Saar för det. The green giant.


Ferguson pratade om ödet. Och kanske var det sedan länge bestämt att United skulle vinna den här matchen. Hur ska man annars förklara att Drogba fick frispel och lappade till kung Vidic eller att gräset gav vika precis när Terry skulle slå in den avgörande straffen?


Jag vet inte.


United var uträknande, knockade, men reste sig på nio. En liten grästuva och en stolpe stod i vägen för Chelseas femte straff. Den som skulle avgöra allt. Att Anelka sen missade kändes nästan logiskt.


Fotboll är inte alltid roligt. Men under några få timmar i går kväll fick vi allt i koncentrerad form. Allt det som gör att vi älskar sporten.


Om Manchesters seger sen var rättvis eller inte tänker jag inte spekulera i. För hur skulle jag kunna vara objektiv? Små röda djävlar dansar samba i mitt hjärta i dag.


Lugnet före stormen

Det är mindre än en timme kvar till matchen, men jag känner mig förvånansvärt lugn.

Jag tror det är ligasegerns förtjänst.

I dag kom jag hem från onsdagsinnebandyn utan några nya blessyrer. Skönt.

Mindre än ett dygn kvar

Sportnytt gick ut stenhårt ikväll med speedway, trav, cykel och fäktning.

Sen varvade man ned med lite inför Champions League-finalen imorgon...

Hur tror ni förresten att det går? Skriv gärna en kommentar.

Själv tror jag att Chelsea vinner med 2-1. Drogba gör båda målen. Rooney gör Uniteds.

Zlatan

Ibland överträffar verkligheten dikten. Som i går på Ennio Tardini stadion i Parma. Zlatan blev inbytt i andra halvlek, gjorde två mål och sköt ligaguldet till sitt Inter.

Bara Zlatan kan göra en sån comeback. Gåshud.

Jag tror att han kommer att göra ett grymt EM. Utvilad och spelsugen. Knäskadan var väl ingen höjdare för Zlatan, men bara positiv för landslaget.

Kan vi hoppas på nåt liknande med Fredrik Ljungberg?

**********************

Kul förresten att Ryssland vann hockey-vm. Det är knappt man tror det, men det var faktiskt 15 år sen sist.

Var försiktig Zlatan

Zlatan har precis hoppat in i Inters match mot Parma. Det står 0-0 och just nu är Roma mästare.

Fast helt ärligt struntar jag i hur det går i ligan, sitter mest och oroar mig för att Zlatan ska dra på sig en skada.

Jag har inget emot tre kronor

Sigge undrar i en kommentar vad jag har emot Tre Kronor.

Ingenting. Jag har absolut ingenting emot Tre Kronor. Det är hockeyn i allmänhet och hockey-VM i synnerhet som jag har svårt för.

Jag kan inte riktigt se värdet i ett världsmästerskap där de bästa spelarna inte deltar.

En del kan inte vara med för att de spelar Stanley Cup. Betydligt fler tackar nej pga skador, av familjeskäl eller allt som oftast för att de helt enkelt inte känner för det.

Det är samma sak varje år. Den här gången var det väl runt 20-talet spelare som nobbade Bengt-Åke när han ringde.

Bedrövligt tycker jag.

Antagligen skulle fler ställa upp om hockey-vm spelades vartannat år eller var tredje.

Vad tycker spelarna själva om att det är vm varje år? Jag skulle verkligen vilja veta.

Att jag inte gillar hockey i allmänhet beror inte på sporten i sig utan på att det förekommer så mycket skit på rinkarna som inte alls hör hemma där. Slagsmålen och den gängse uppfattningen att det är helt ok, det är ju hockey.

Varför två matcher?

Var avgörs damernas Champions Leauge-final i två matcher? Kanske för att det skulle vara svårt att locka publik till en final på neutral plan.

Ungefär som det är svårt att locka publik till en Svenska Cupen-sammandragning i Gävle. Hur tänkte man där egentligen...?

Den första finalmatchen mellan UIK och Frankfurt var hur som helst mycket bra. Framför allt i första halvlek. 1-1 blev det till slut. Hade Madeleine Edlund var lite mer Hanna Ljungberg framför mål så hade det dock var fördel Umeå.

Kommenterade matchen gjorde Chris Härenstam och Glenn Strömberg. De var bra, som jag oftast tycker att de är. Kunde dock inte låta bli att irritera mig en sak. Allt som oftast slinker det in små instruktioner till tjejerna, på ett sätt som det aldrig skulle göra under en herrmatch.

Skippa gärna dem i fortsättningen.

Barnslig logik

Var ute hos brorsan och grillade i fredags. Fick lära mig ett nytt ord av min fyraårige brorson.

Nakengurka.

Vad det är?
Gurka utan skal förstås.

Rysare?

"Följ VM-rysaren minut för minut" står det på Aftonbladet.

Jag kan verkligen inte med bästa vilja i världen tycka att kvällens match är speciellt spännande. Om Sverige går vidare från gruppen i fotbolls-EM så är det ungefär en miljard gånger större än ett VM-guld i hockey.

Fanny till Lugi?

Står i Sydsvenskan i dag att före detta landslagsspelaren Fanny Lagerström är på väg till Lugi. Det är inte helt klart än, men löser sig allt så är det naturligtvis en jätteförstärkning för vinrött.

Sist jag såg henne var i Idrottshallen i Lund. Hon spelade för Eslöv och avgjorde derbyt mot Lugi med ett skott över "muren" i slutsekunderna.

Känns som om Fanny varit med i en evighet, men hon är faktiskt inte mer än 25 år.

Så här säger Niklas Harris, Lugis tränare,  till Sydsvenskan:

- Vi har i princip hela laget intakt. Sanna Rolf slutar, det är det enda. Vi lyfter upp en lovande juniorlandslagstjej i Elin Lundin och med Fanny och ytterligare tre nyförvärv av elitserieklass, ser vi väldigt positivt på nästa säsong.

Vilka är de andra tre nyförvärven av elitserieklass undrar jag. Har jag missat det helt eller har de inte presenterats än?

Trist att Sanna Rolf slutar.

Hela artikeln.

Top ten reasons

Annika Sörenstam ser betydligt bekvämare ut på golfbanan än hos David Letterman.
Men ganska kul är det ändå. Självdistans brukar vara det.

Burma

Siffror från Röda Korset talar om 130 000 döda efter cyklonen i Burma. Hjälparbetarna står vid gränsen utan att släppas in. Inne i landet dör folk som flugor.

Militärjuntan säger att de kan hantera situationen själva.

En del tar sig över gränsen till Thailand för att få vård.

Känningar

Har suttit ett tag och funderat på om jag inte skulle ut och springa. Nu har jag bestämt mig för att låta bli. Jag har lite känningar i lårens baksidor efter gårdagens innebandy.

Är det nåt man lärt sig den senaste så är det ju att såna känningar ska man vara försiktig med....

Det är förresten inte bara i låren jag har känningar. Ett ganska fult blåmärke under höger öga ömmar rejält och påminner mig om hur allvarligt killarna på jobbet tar onsdagsinnebandyn. Det är inga fingrar emellan där inte. Jag bangar inte för tufft spel, men i går gick det till överdrift. Det var inte roligt.

Jag gjorde tunnel på marknadschefen och fick ett rapp över handen. Bu för sånt.

Veckans LPGA-tävling har inletts. Annika leder före Ochoa. Skulle gissa att resten av säsongen kommer handla nästan bara om dem. Kan inte riktigt se vem som skulle kunna hota mer än någon enstaka gång. Suzann Pettersen kanske, om hon får upp farten som ifjol.

Coolt

För¨några dagar sedan fick jag veta att en av mina jobbarkompisar har vunnit åtta sm-guld i vattenpolo. Sånt imponerar på mig, mer än att hon också är en riktigt vass programmerare.

Annikas presskonferens

Här kan ni läsa om vad Annika sa på presskonferensen där hon meddelade sitt beslut.

Jag grät när jag läste.

Det känns redan tomt

Ibland när jag slår på text-tv, jag gillar text-tv, brukar jag roa mig med att gissa vilka sportrubriker som kan tänkas finnas med på förstasidan. Ikväll var det naturligtvis givet. Henke tillbaka i landslaget.

Det fanns dock en rubrik till. En som man väl i och för sig gått och väntat på, men inte riktigt trott skulle komma just nu.

Annika Sörenstam slutar efter säsongen.

Det känns redan tomt. Få personer är lika stora som Annika i min värld. Som jag har älskat att se henne tävla.

För ett tag sen fick jag också chansen att intervjua henne. Jag är glad att jag tog den för fler tillfällen blir antagligen inte.

Jag har hennes autograf. Kanske dags att rama in den och sätta upp på väggen. Fast först ska jag njuta av resten av säsongen. Annikas sista.




Slutpendlat

Sen i slutet av januari har jag pendlat till Göteborg för att gå Poppius grundkurs i journalistik. I går avslutade vi med att göra vår tidning.

Funderade ett tag på om jag skulle räkna ut hur mycket tid och pengar jag lagt på mitt lilla Poppiusäventyr, men bestämde mig för att låta bli. Jag vill inte veta. Får jag de exakta siffrorna kommer jag antagligen att börja tvivla på om det var värt det och det vill jag inte.

Min lilla comeback i skolvärlden är över för den här gången.

Yes och äntligen

Hallå där.

Mycket vatten har runnit under broarna sen jag skrev sist.

United har vunnit ligan. Underbart. Jag var uppe i Göteborg för heldag med Poppius och fick följa avgörandet på svt:s målservice på nätet. Kanske lika bra att jag inte kunde se matchen på tv. Osäker på hur mina nerver hanterat det.

Hur som helst. Visst är det väl läge att ta en Champions League-titel av bara farten?

Norrköping har vunnit sin första match i allsvenskan. 2-0 mot Ljungskile på arenan med allsvenskans roligaste namn, Starke Arvid.

Nu är det EM-uppehåll och om man får önska så hade väl ett par förstärkningar i IFK-truppen inför omstarten inte suttit fel.

Såg en rätt så underhållande fotbollsmatch på Valhalla i Göteborg i lördags. Kopparbergs/Göteborg mot Kristianstad. Kristianstad med ett antal spelare som jag spelat både mot och med.

Göteborg vann klart och mycket rättvist. Min favorit, Marlene Sjöberg, behövde inte ens briljera. En som briljerade var dock norskan Ingvild Stensland. Hon imponerar mer och mer för varje gång jag ser henne. En annan riktigt bra spelare satt tyvärr på läktaren och tittade på. Lotta Schelin beräknas vara tillbaka på planen i slutet av maj.

Viktigt, viktigt, viktigt att hon blir helt frisk och kan vara med i OS. Trupperna får inte vara lika stora i OS som i VM. Inte lika mycket utrymme att chansa med halvskadade spelare alltså.

Grattis Skövde

Lite sent. Jag vet.

Men jäklar vad kul det var att Skövde slog Sävehof i SM-finalen i handboll. Det trodde jag aldrig.

22 raka segrar i Elitserien och sen torsk i finalen. Bittert för Säevhof. Men bittert har det å andra sidan varit för Skövde också som hade tre raka finalförluster innan årets succé.

Mycket golf

Jag skrev elva texter till golf.se förra veckan. Till sist sprutade det golftermer ur öronen på mig.

Den här vecka ska jag skriva tre texter, vilket känns mer rimligt. Det är dessutom om en intressantare tävling, Michelob Ultra Open på LPGA-touren. Dags för Annika att slå Ochoa? Om nu båda är med.. men det tror jag.

Kul med allsvenskan

Ljungskile-Gefle 0-0
Gais-IFK Norrköping 0-0

Just nu: AIK-Halmstad 0-0

Skoj, oj så skoj.

Chelsea vann

Chelsea vann som väntat över Newcastle.

Markeringen på Ballack vid Chelseas 1-0 var pinsamt obefintlig.

Nu är det tre poäng mot Wigan som gäller.

Hur tänkte han då?

I lördags förlorade Veberöd derbyt mot Sandby (på hemmaplan) med 5-1. Ändå tror Veberöds tränare att hans lag (som är nykomlingar) kommer att klara sig bra i tvåan.

Vad han grundar det resonemanget på? Jo, tro det eller ej, matchen mot Sandby.

Han tyckte inte att Sandby imponerade, tyckte de var mycket sämre än Derome som Veberöd slog i förra omgången.

Är man verkligen på banan om man sågar ett lag som man precis fått storstryk av?

Läs vad han skriver
här.

Jag tror att Veberöd kommer att få slita hårt för varje poäng i år och skulle bli mycket förvånad om de spelar i tvåan även 2009.


Brännässlor

Man måste ha bränt sig på brännässlor hundratals gånger i livet, men inte fasiken kommer jag ihåg att det skulle göra så här ont.

Brände mig i förmiddags och fortfarande sticker det i hela vänsterhanden. Aj.


Nära nu...

Hade gärna åkt österut i dag för att se Sandby krossa Veberöd med 5-1, men United-West Ham lockade lite mer.

United ledde med 1-0 efter tre minuter och 3-0 efter mindre än en halvtimme. Det blev aldrig direkt spännande, även om Nani helt tappade besinningen i slutet på första halvlek och skallade till sig ett rött kort.

Att West Ham inte kunde hota mer än de gjorde med en man mer på banan var näst intill pinsamt. Målet de gjorde var dock ur den högre skolan. Till och med lite snyggare än Tevez kanon.

Förlorar Chelsea mot Newcastle på måndag är det klart. Gör de inte det, vilket är det mest troliga, blir den sista omgången helt avgörande.

United möter då Wigan som i dag säkrade kontraktet genom att slå Mellbergs Aston Villa med 2-0. Chelsea möter Bolton som  i allra högsta grad fortfarande är inblandade i nedflyttningsstriden.

Hade varit gött att få komma till Champions League-finalen med ett ligaguld i ryggen.

Pappa tycker förresten att det är tråkigt med två engelska lag i final. Man kan tycka vad man vill om det, men det säger ju en hel del om Premier League. Liverpool var ju dessutom i semifinal.

För egen del struntar jag blankt i vilka länder finallagen kommer ifrån. Så länge det ena spelar i rött och vitt och kommer från Manchester vill säga.

Blått mot rött

Chelsea mot United i Champions League-final.
Chelsea mot United i kamp om ligatiteln.

Drömscenario:
United avgör ligan genom att vinna sina två sista matcher.
United fulländar förnedringen av de blå genom att även vinna Champions League-finalen i Moskva.

Värsta tänkbara:
Dubbelt upp för Chelsea.
Nada för United.