Tråkig lördag, kul söndag

Gårdagen blev inte riktigt som man hoppats... Lugis damer förlorade, Lugis herrar förlorade och Ldb FC gjorde detsamma borta mot Göteoborg.

Jag har skrivit det förut, Lugilagen lider av samma sjuka. Ojämnhet. Hög högstanivå, frustrerande låg lägstanivå.

När lagspelet inte fungerar gör Sabina Jacobsen och Kim Ekdahl du Rietz vad de kan och de gör det bra, men ingen av dem kan bära ett helt lag på sina axlar.

Det är lite otäckt hur mycket de två betyder...

Inför den här säsongen trodde och hoppades jag att Fanny Lagerström kommit till Lugi för att avlasta Sabina. I gårdagens match spelade hon inte en enda minut under tiden jag tittade (webbsändningen bröts innan matchen var färdigspelad) och då ska det tilläggas att Anna Roxå verkligen inte hade någon bra dag.

Varför får inte Fanny spela? Är hon skadad? Han hon och Nikas Harris olika åsikter om hur handboll ska spelas? Eller är hon bara inte tillräckligt bra?

Jag vill verkligen veta.

Det är hur som helst upp till bevis för Lugitjejerna nu. Det är dags att vinna sin första slutspelsmatch.

****************************************

Att Lugilagen skulle förlora var ingen jätteöverraskning för mig. Det var det däremot att Ldb FC torskade. Vägen till SM-guldet blev betydligt längre redan efter första omgången. Det som bekymrar mig mest är inte förlusten i sig utan spelet som Ldb presterade. Inget att skriva hem till mamma om direkt.

Kommentatorerna pratade om att det var kul att ha en sån världsstjärna som Renata Costa i Sverige. Jag vet inte, hon har rätt mycket kvar att bevisa tycker jag. Hon imponerade inte det minsta på mig.

Nä,  jag vet inte vad det var. Underskattning? Hade favoritskapet stigit tjejerna åt huvudet? Eller nervositet? Ovana att hantera pressen..

Uppryckning krävs hur som helst.

För övrigt tycker jag att om de nu skulle förlora var det bra att de gjorde det mot Göteborg. Av de idrottspersonligheter som jag träffat så är Torbjörn Nilsson en av de absolut trevligaste och ödmjukaste.

**********************************

Helena Jonsson vann världscupen i skidskytte idag. Upplösningen var overklig. Hade det varit en film hade man nog nästan tyckt att regissören tagit i lite väl mycket.

Jag var naturligtvis övertygad om att Helena inte skulle klara av det. Jag är en obotlig pessimist, men jag blir alltid väldigt glad när jag har fel.

Va fan

Såg precis att Eskilstunakuriren sände matchen Guif-Lugi på nätet. Och där satt jag och kollade på den i textform.

Skit också.

Fast jävligt gött att vinrött dängde dit de kaxiga Guifarna. De hade defintivt inte räknat med förlust idag.

Nästa match är här i Lund på lördag. Klockan fem. Halv tre spelar damerna mot Västerås i sin första kvartsfinal, frågan är om man ska se båda...

Män som hatar kvinnor

Såg Män som hatar kvinnor i måndags. Mina förväntningar var inte jättehöga och de infriades. Jag tyckte den var ok, men inte mer.

Seger i Eskilstuna

Lugi slog precis Guif på bortaplan med 33-31. Överraskande men inte desto mindre roligt! Johan Zanotti måste vara i extas.

Det finns ett program som man kan ladda ned från HEH:s hemsida där  man kan följa matcherna mål för mål, inte rörliga bilder, men alla händelser i text format. Jag följde matchen där och jublade lite för mig själv i soffan när segern var klar.

Just nu tittar jag på Alingsås-Lindesberg. Det är jämnt och publiken i Nolhaga är helt underbart galen.

Tack

Tack snälla, snälla för att vi slapp skicka ugglan till Moskva.

För en gång skull tror jag att vi har röstat fram en låt som både vi svenskar och resten av Europa gillar.

Lugi till slutspel

Funderade länge på att åka till arenan och se Lugi-Skövde live, men det blev till sist teven och många andra lundabor verkar ha resonerat på samma sätt.

Så här i efterhand ångrar jag mig lite, det hade varit ganska kul att se Johan Zanottis show på plats.

Men, huvudsaken var naturligtvis att Lugi tog sig samman, slog Skövde och klarade slutspelsplatsen. Det trodde jag helt ärligt inte en bit in i första halvlek när Lugis spel var håglöst och tempofattigt.

Nu blir det slutspelsmatcher i Lund och Lugi har allt att vinna. Guif är solklara favoriter. Hoppat att Forsmoo är frisk tills det drar igång, han kommer att behövas.

Hur som helst så gör nog Lugi bäst i att fortsätta nöta in hur man ska hantera en punkt på Kim. Kanske kan de lära nåt av H43. Lugi punktade Zoran Roganovic en hel del under derbyt, men H43 löste det och fick loss honom ändå.

Jag är ingen handbollsexpert, men varför rör sig inte den punktade spelaren mer? Byter plats, går in på linjen, i alla fall gör något som försvårar lite för bevakaren.

Jag måste komma ihåg att fråga nån mer kunnig om saken när jag får chansen.

Ouch

Att hålla på Manchester United är till 99% kul. Igår var det dock ett lidande. 4-1 i baken hemma mot hatmotståndarna Liverpool svider som fan.

4-1 går inte att snacka bort. 4-1 är utklassning.

United darrade rejält. Backlinjen som i normala fall är så stabil verkade göra i byxorna varje gång Torres och Gerrard närmade sig.

Näe, usch, det här vill man bara glömma.

Bloggproblem

Gick precis in på sydsvenskan.se med målsättningen att börja prenumerera på Anja Gatus och Caroline Jönssons bloggar.

Det gick inget vidare. På Anjas blogg fanns en RSS-länk, men den ledde ingenstans. Carres blogg verkar inte gå att prenumerera på. Den var faktiskt lite svår att läsa överhuvudtaget...



Nya Sydsvenskan-sajten verkar inte fungera helt bra än så länge, men jag hoppas att när de får ordning på allt verkligen fixar RSS på samtliga bloggar.

Skånskan har haft en hel drös bloggar länge, men nån möjlighet att prenumera  på den enskilda bloggarna finns inte. Vilket jag helt ärligt tycker är uselt.

Det tog mig en timme att googla lite och fixa RSS till damfotboll.com. Det är inte kärnfysik det handlar om.


Zlatan imorgon

Både Chelsea och Liverpool ser ut att ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League. Hur tråkigt jag än tycker att det är så är det nog bra för Uniteds chanser att vinna ligan.

Fast just nu rullade Del Piero äckligt enkelt in 2-1 på straff till Juventus... men det räcker inte ändå.

Mellberg muckade rejält med John Terry. Kul.

Imorgon är det åter upp till bevis för Zlatan.

Mästarnas mästare

Mästarnas mästare är ett TV-program helt i min smak. Nästa vecka är det final och två av tre deltagare där känns "värdiga".

Malin Moström och Per Elofsson har varit grymma genom hela tävlingen. Det har inte Erika Johansson.

Fy fan va lat hon är. Och gnällig. När en gren inte passar just hennes förutsättningar är det genast orättvist. Det andra har inte gnällt så mycket tillsammans som Erika har på egen hand.

Nä usch, hade mycket hellre sett Igelström i finalen.

Roligast i dagens program var när Malin Moström var i princip lika bra som Erika på att hoppa längd. Jag gissar att det sved ganska rejält.

Dröm

I natt drömde jag att jag spelade innebandy med Måns Zelmerlöv. Hur det gick kommer jag inte riktigt ihåg.

Hur det gick igår när jag spelade på riktigt kommer jag dock ihåg. Det gick dåligt. Jag kunde inte slå passningar på tre meter med precision. Uselt var det.

Jag hade inte min vanliga klubba (den är borta). Ersättaren var ingen hit så nu blir det klubbshopping till helgen. Vilket jag i och för sig inte har något emot. Att köpa sportprylar är alltid kul.


Bra Norge

Är ni liksom jag enormt trötta på längdskidåkningens sällskapsresor, förlåt masstarter?

I så fall har jag goda nyheter. Norge som arrangerar VM 2011 har ansökt om dispens för att få köra femmilen med intervallstart.

Heder åt Norge som gör detta trots att Petter Northug, kungen av masstarter, är just norrman.

Ny besvikelse

Ingen höjdare att vara Lugisupporter just nu. I torsdags klappade damerna igenom i derbyt mot Eslöv och idag var det herrarnas tur.

H43 fick revansch för höstens derby och kunde utan att förta sig vinna med sju bollar.

Jag tycker Lugis herrar och damer lider lite av samma problem. Den riktiga stabiliteten saknas och prestationerna blir ojämna.

Jag som älskar att gå på handboll känner mig just nu lite less. Derbyförlusterna har tagit hårt. Både jag och Lugi behöver nog samla lite energi inför slutspelet.