Dålig journalistik

Skånska Dagbladet har (liksom Sydsvenskan) en serie om skåningar som ska till OS. I går hade turen kommit till LDB FC Malmös Nilla Fischer. Kul, tänkte jag, Nilla gör ju OS-debut och det kan vara intressant att läsa om vad hon har för tankar kring det.

Redan i ingressen förstår man dock vilken vinkel Skånskans reporter valt. Artikeln finns att läsa
här.

Jag tycker inte att ett reportage av det här slaget ska handla om att tjejerna sminkar sig mer när det är tv-sända matcher. Lika lite som jag tycker det ska handla om skofetischer.

Det finns ju hur många intressanta frågor som helst att ställa till Nilla.

Hur ser hon på att OS går i Kina?
Vad tycker hon om att Dennerby tagit ut så många spelare med skadeproblem?
Vilka lag tror hon på?
Skillnader mot VM ifjol?

Och så vidare ...

Man jag kanske är fel ute. Det kanske är sånt här folk vill läsa om när det gäller kvinnliga idrottare. Sorgligt i så fall.

Intressanta intervjuer

I måndags gjorde jag två intressanta intervjuer. Först träffade jag Karolina Kedzierska och Hanna Zajc. Två Malmötjejer som ska till OS och tävla i taekwondo. Båda har bra medaljchanser. Karolina vann EM så sent som i april. Hanna kom tvåa i för-OS i februari.

Deras satsning på OS är totalt, allt fokus är på Peking. Jag hoppas verkligen att det går bra för dem.

Tänk att lägga så mycket tid och kraft på något som är så skört. En skada eller kanske bara en dålig dag kan sabba allt. Då får man vänta fyra år på en ny chans. OM man orkar göra en ny satsning vilket är långt ifrån säkert.

För första gången kommer jag att följa taekwondon med stort intresse. 

Här kan ni se vilka jag pratar om.

Också i måndags, men lite senare på dagen, träffade jag Christian Rasmusson, Malmö Redhawks nya ordförande. Jag visste att han skulle vara yngre än Percy Nilsson, men hade nog ändå förväntat mig en "gubbe". Christian Rasmusson är dock långt ifrån nån gubbe, han är faktiskt lite lik Andreas Lundstedt...

Han pratade mycket om ödmjukhet och långsiktighet, ord som i alla fall inte jag förknippat med Redhawks tidigare. Lite roligt var att han frågade när artikeln skulle komma i tidningen. Inte riktigt lika van som Percy vid att vara föremål för medias intresse.

Här kan ni läsa intervjun.

Bloggen

Känns som om mitt bloggande håller på att rinna ut i sanden...

Kanske är det det faktum att jag just nu jobbar på en tidning och därmed skriver för brödfödan som gör att lusten att skriva på fritiden minskat något.