Lina i landslaget

LDB FC Malmös Lina Nilsson är uttagen till landskamperna mot Ungern och Italien. För bara några år sen lirade hon mot mig i div 2.

Det får mig att känna mig lite gammal, men va fasiken. Det kan man ta en kväll som denna.

United i Champions League-final = Lycka©

Messi

Lionel Messi är världens bästa fotbollspelare. Såg ni tvåfotaren han gjorde mot Scholes?

Messi i United nästa säsong. Det hade suttit fint.....

Final

United - Barcelona 1-0

Borgeby -Team Sandby 1-3.

En bra kväll.


Jobb

Den här veckan ska jag skriva damernas och herrarnas europatour och challengetouren för golf.se. Mycket på en gång.

Jag behöver läsa på. Har helt ärligt mest koll på LPGA-touren.

Två matcher i olika världar

Knappt 2 h 45 minuter till avspark... Jag har en dålig känsla i magen, men å andra sidan brukar jag ju alltid ha fel.

Det känns lite jobbigt att mitt United som spelat så fantastiskt hela säsongen om det vill sig illa faktiskt kan bli helt utan stora segrar.

Innan den stora kampen på drömmarnas teater blir det damer div 3 i Borgeby. Det har sin tjusning det också.


Sörenstam får passa på

I skrivande stund leder Annika Sörenstam veckans LPGA-tävling. Vore kul om hon kunde vinna. Som läget är nu känns det som om hon måste passa på när Ochoa inte är med.

Mexikanskan är, som Timo Lahtinen skulle sagt, "äckligt bra" för tillfället. Hon dominerar minst lika mycket som nånsin Sörenstam.

Ochoa visar inga svagheter och om inte Sörenstam, Pettersen, Webb och de andra höjer sig ett par snäpp kommer kampen om platsen som världsetta bli tämligen ointressant.

Det är lätt att föreställa sig hur frustrerande det måste vara för Annika. Hon har jobbat hårt för att ta sig tillbaka till världstoppen, är nästan tillbaka på sin gamla höga nivå, ändå är hon chanslös mot Lorena Ochoa...

VM

Förresten! Ishockey-VM börjar ju nästa vecka! Jättespännande!

Not.

Det är väl bara ungefär en tjugo NHL-proffs som tackat nej nu. Varenda år samma sak.

Tungt för mina lag

Det går lite trögt för "mina" fotbollslag just nu...

Manchester United förlorade mot Chelsea i dag. Det innebär att båda lagen nu har 81 poäng, Två matcher återstår. Tack vare sin fina målskillnad har United avgörandet i egna händer.

Jag är dock inte övertygad om att de klarar av det. Tycker inte formen varit lysande på sista tiden. Matchen mot Barcelona var direkt pinsam. Jag tycker inte United ska behöva spela så mot nåt lag oavsett om det är hemma- eller bortaplan.

Har det förresten inte gått lite väl långt det här med att spela på ett sätt hemma och ett helt annat borta? Jag har svårt att se hur det ska kunna ha så vansinnigt stor betydelse. Planerna är ungefär lika stora, målen är det definitivt, spelarna är desamma. Helt uppenbart är det en mental grej, men finns det verkligen inte tränare eller idrottspyskologer som är skickliga nog att få sina spelare att släppa den i mina ögon överdrivna respekten för spel på bortaplan? Jag bara undrar.

*****************************

IFK Norrköping förlorade även de med 2-1. Var på plats på Malmö Stadion och såg Micke Blomberg få hjärnsläpp efter ca 25 minuters spel. Han tyckte tydligen det var en bra idé att spela handboll i straffområdet. Det tyckte inte vi i Norrköpingsklacken...

Som om det inte var svårt nog att möta MFF med elva spelare.

Efter att de bäbisblå gjort 2-0 efter bara 30 sekunder i andra halvlek var man så klart rädd att det skulle rinna iväg. Det gjorde det inte. Norrköpingsspelarna bet ihop och visade hög moral och trots förlusten var det med stolthet jag bar min blåvita halsduk när vi lämnade arenan. Försvaret har verkligen ryckt upp sig och Daniel Bamberg måste ha sprungit ett maratonlopp.

Första segern kommer snart. Det måste den göra. Varför inte redan på måndag mot Örebro?

Malmö Stadion är för övrigt en riktigt usel fotbollsarena. Det enda positiva är väl att det inte är någon risk att bortaklacken ska kasta in nåt på planen. Ingen kan kasta vare sig mynt eller mp3-spelare så långt.

Arenan suger, men MFF-klacken gör det sannerligen inte. Jag får alltid en klump i halsen och måste bita ihop rejält för att inte börja böla när lagen vandrar in och tusentals ljusblåa halsdukar höjs mot himlen. Till och med den där jäkla MFF-hymnen påverkar mig, den sätter sig som tuggummi och släpper inte på flera dar. Mycket irriterande. Den är ju inte ens bra, bara seg och tråkig.

*********************

I dag har jag varit på Centrala idrottsplatsen i Lund och tittat på landskamp i rugby. Sverige mötte Serbien och ni får ursäkta mig alla rugbyentusiaster men jag tycker fortfarande att det är en ganska tråkig sport.

Sydsvenskans fotograf Hussein El Alawis bildspel från matchen är dock riktigt bra. Önskar jag kunde fota så. Bildspelet kan ni se
här.


Potentiell klassiker

Berg flyttar in. Fantastiskt roligt program.

Ikväll gästar hon Bert Karlsson. Ett avsnitt som har alla möjligheter att bli en klassiker.

Don't miss.

Seriepremiär

Var på seriepremiär i Sandby i går. Kul att träffa folket! Det härliga vädret och den klara segern (3-0 mot Skurup) gjorde så  klart inte saken sämre. Det var dock en sak som fattades.

Palle. 

Kändes onekligen tomt och märkligt utan honom där. Jag är dock säker på att segern om möjligt fick honom att le i sin grav.

Lider lite med Tozz som efter vad jag hört blev helt felaktigt utvisad för snack. Är inte domaren 100% säker på vad en spelare faktiskt sagt så måste man väl hellre fria än fälla. Nu tyckte linjedomaren att Tozz sa något dumt och skvallrade till huvudomaren. Nu sa inte Tozz alls det domaren trodde, utan något helt oskyldigt och jag förstår att hon blev både arg och ledsen. Nu blir hon avstängd en match för något som domaren tyckte sig höra.

Kan man inte lämna in en protest mot sånt?

Hur som helst. I dag följde Teamet upp a-lagets seger med att även de vinna sin premiärmatch. Det blev hela 3-0 mot Vången som av många är favorittippade i trean.

Helt enkelt en kanonstart för Sandby.

Truppen är dock lite tunn. Men förstärkningar är på ingång. I mitten av maj lär de första trilla in.

Måste erkänna att jag är lite sugen på att spela själv också, även om jag nog inte skulle kunna kallas för en förstärkning....


Väntad final

Inte helt oväntat blir det Sävehof-Skövde i damernas handbollsfinal. Allt annat hade varit en skräll. Jag gissar att Sävehof vinner och hoppas sen på att det kanske kan bli en lite mer oförutsägbar elitserie nästa säsong.

Helt klart är att Skövde kommer vara ett annat lag utan Linnea Torstensson och det är väl ganska troligt att även Sävehof kommer tappa en del spelare. Hoppas så klart på att Lugi kan utmana då.

Viktig poäng på Olympia

Brorsan lämnade ett meddelande på min telefonsvarare i går. Han frågade, halvt på skämt, halvt på allvar, om jag ville åka till Helsingborg och kolla på Norrköpings återtåg till Superettan.

Självklart ville jag det.

Det var en underbar kväll för fotboll. I alla fall så länge solen lyste på oss. När den försvann var det som om vintern plötsligt var tillbaka igen.

Vi stod i Norrköpingsklacken, det var gott om plats där...

"Burkens" 1-0 till IFK var mycket vackert och det var skönt att få jubla lite tillsammans med de andra pekingfansen. Ännu skönare var det när Arvhage kvitterade till 2-2 i 90:e minuten.

Norrköping ligger fortfarande sist i tabellen, men efter dagens match känns det ändå som om hoppet återvänt.

Ny match här nere i Skåne redan på torsdag. Då är det Malmö stadion som gäller.

image39
Den yngsta supportern i Norrköpingsklacken.

Bloggorgie hos Skånskan

Just nu finns fem stycken bloggar med sportanknytning på skånskan.se. Till och med jag som är den värsta sortens bloggoholic kan tycka att det är att ta i med så många.

Dessutom har man inte rss, i alla fall inte för de enskilda bloggarna, bara en stor mega-feed för hela sajten. Helt värdelöst om ni frågar mig.

Inte så jämnt som man skulle kunna tro

LdB vann med 3-2 hemma mot Kopparbergs/Göteborg. Det kan låta som en ganska jämn match, men det var det inte. Malmö var klassen bättre och det utan att övertyga. Många spelare i laget kan mycket bättre än de visade i dag.

Manon Melis spelade dock alldeles lysande. Hon stod för två mål och borde kanske gjort ytterligare nåt. Melis styrka är naturligtvis hennes snabbhet och framför allt förmågan att ha full kontroll på vad hon gör även i hög hastighet. Till skillnad från t ex Hammarbys Sara Johansson, en annan snabb, men i mina ögon ganska medioker spelare.

Kul också att se Pavlina Scasna i LdB-tröjan. En aning övertänd kom hon in på planen i andra halvlek. Hon var bra, men kommer blir mycket bättre när hon får mer speltid.

Att Lotta Schelin inte var helt kurant märktes tydligt. Hon fick också utgå en bit in i andra halvlek. Hoppas hon är tillbaka snart.

*************************

Visst är det störigt att varken SVT eller TV4 får visa rörliga bilder från Premier League. Stillbilder känns ganska fattigt.

Apropå TV4 tyckte jag Patrick Ekwall hade en bra poäng i dag. Varför envisas men den jäkla OS-facklan? Jag förstår inte alls syftet. Undrar vad säkerhetspådraget kring löparna kostat?

************************

Till sist. Man har väl haft på känn ganska länge nu att historien om lilla Engla inte skulle sluta lyckligt. 42-åringen erkände i dag och det gör honom utan tvekan till Sveriges mest hatade man just nu. Den avsky och det förakt man känner för den människan går inte att beskriva med ord.

Rögle till elitserien

Jag är som bekant inget stort hockeyfan, men naturligtvis gick det inte att vara oberörd när kvalserien avgjordes i torsdags.

På sätt och vis tycker jag synd om Malmö och Percy. Den nya arenan står och väntar och lär knappast av fyllas när lag som Nybro och Mariestad kommer på besök. "11 000 tomma platser" som Leksansfansen så hånfullt sjöng om.

Samtidigt kan man naturligtvis inte låta bli att glädjas med Rögle. Det var instant gåshud när glädjescenerna från Ängelholms ishall spelades upp i tv-rutan.

Ibland är det skönt att få såna här bevis på att allt faktiskt inte handlar om pengar.

Den stora snackisen nu är naturligtvis huruvida Kenny Jönsson blir kvar i Rögle eller sticker till brorsan i Färjestad. Jag hoppas på det omvända, att Jörgen gör Kenny sällskap i Rögle!

Uselt Norrköping, uselt

Efter premiären mot Djurgården var jag försiktigt optimistisk inför fortsättningen. Efter att ha sett dagens match mot IFK Göteborg börjar det dock gå upp för mig.

Det kommer att bli en lång och jobbig säsong för oss som håller på IFK Norrköping. I alla fall om laget uppträder som i dag. Tamt och håglöst. Faktiskt pinsamt dåligt långa stunder.

Jo, första halvlek var ok, men jag undrar om det inte handlade mer om att Göteborg var dåliga än Norrköping bra.

Jag förväntar mig inte att Norrköping ska vara med och slåss om SM-guldet, jag förväntar mig inte att de ska slå regerande svenska mästarna. MEN, jag förväntar en helt annan attityd än den de hittills visat upp.

Det finns något man alltid kan göra i fotboll, även när man har en dålig dag. Man kan jobba, slita och springa tills man inte orkar mer. Fysiskt ska man ju inte behöva vara sämre, eller?

Tydligen går det också rykten om att konstellationen Mats-Sören inte fungerar helt friktionsfritt. Ingen överraskning i så fall. Med risk för att det låter som en efterhandskonstruktion. Jag har aldrig varit särskilt imponerad av varken Jingblad eller Cratz och nu när de parats ihop tror jag inte på några synergieffekter.

I morgon hoppas jag på roligare fotboll när LdB FC Malmö tar emot Kopparbergs/Göteborg på IP. Var lite tveksamt ett tag om Lotta Schelin skulle spela, men nu verkar hon bra nog vara fit for fight. Lotta betyder MYCKET för sitt lag.

Ska bli jättekul att se matchen. Jag har mycket höga förväntningar och jag hoppas verkligen att de infrias (missar ju både H43-Hammarby och United-Arsenal).

Överhuvudtaget ser Damallsvenskan väldigt intressant ut i år. Det visade väl om inte annat nykomlingarna som båda vann sina första matcher.

Tung helg för Lugi

Usch, usch, det har inte varit nån rolig helg för Lugis handbollslag. Förlust för damerna i går och för herrarna i dag.

För damerna innebär det att det är slutspelat för säsongen. Jag såg inte matchen mot Önnered, men det verkar trots förlusten som att man avslutade med huvudet högt. Våren har annars varit lite av en besvikelse tycker jag. Hösten var fantastiskt bra och kanske skapade det lite för höga förväntningar. Det är ju faktiskt inte så länge sen det här laget spelade i div 1. Säsongen som helhet har dock varit ytterligare ett steg framåt för Lugitjejerna och jag ser verkligen fram emot nästa i den nya arenan. Förhoppningsvis finns då några nya intressanta namn i truppen.

De nyförvärv man gjorde inför den nuvarande säsongen presenterades med buller och bång, men i ärlighetens namn är det bara Sanna Harris som lyckats. Maiken Mogensen orkade inte med pendlandet från Danmark och Line Mortensen och Marcela Siudowska var helt inte tillräckligt bra och valde därför att lämna Lugi mitt under säsongen.

Inte heller på herrsidan lyckades man med nyförvärven och det är väl en av anledningarna till att man nu är tvingade att vinna hemma mot Hallby på onsdag för att inte missa elitseriespel nästa säsong.

***************

Om Lugis herrar överraskat negativt, så har Guifs gjort det motsatta. Först när man mot alla experters tips tog sig till slutspel och sen när man pressade giganterna Hammarby till fem matcher i kvartsfinalen. Grymt av Guif och kul för Eskilstuna där handbollsintresset verkligen är stort. Över 2000 såg den fjärde kvartsfinalen.


En skakig comeback och två trevliga stjärnor

Det var gåshud och rysningar av välbehag när IFK Norrköping vandrade in på Idrottsparken för sin allsvenska comeback i lördags.

Tillbaka i finrummet efter fem års ökenvandring. Äntligen.

Det började dock lite skakigt, både från arrangörernas sida och från lagets. Djurgårdens supportar rymdes inte i sin "bur" och man tvingades köra ut annan publik för att göra plats för dem. Tänk er själva att ni sett fram emot matchen länge, köpt biljett i god tid och sen inte får stanna kvar för att se den. Fy fan...

Händelserna på planen då. Jo, Norrköping verkade tagna av stundens allvar och inledde darrigt. Men det blev bättre och jag hade en ganska bra känsla i magen när domaren blåste av. Framför allt Kevin Amuneke ser jag fram emot att få se mer.

I måndags spelade Malmö FF mot Göteborg. Det var en så kallad högriskmatch och man räknar med att polisbevakningen vid en sådan kostar cirka 600 000. 600 000 som hade kunnat läggas på nåt viktigt om det inte var för några få idioter som fått för sig att fotboll är synonymt med att slåss, bränna bengaliska eldar och kasta mynt på domaren.

Jag blir förbannad när jag tänker på det.

***********************************

I lördags var jag uppe i Göteborg för reportagedag på Poppius. Jag föreslog att jag skulle gå och se Kopparbergs/Göteborgs damer möta Gais P16 på Heden och fick ok på det.

Jag intervjuade Lotta Schelin och Torbjörn Nilsson och båda var fantastiskt trevliga och tillmötesgående. Torbjörn Nilsson är en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna och sannolikt också en av de ödmjukaste.

Lotta Schelin kan inte heller räknas in kategorin kaxiga stjärnor. Hon tog sig tid att stanna kvar för att prata med mig långt efter att lagkompisarna stuckit iväg till värmen i omklädningsrummet. Och hon verkade uppriktigt glad när jag sa att jag tyckte att det sett bra ut planen.

Om en dryg vecka kommer Torbjörn och Lotta med sitt Kopparbergs/Göteborg till Malmö för att möta Ldb. Ser fram emot det.

H43 till semifinal

H43 slog Alingsås borta i den fjärde matchen i kvartsfinalserien och är därmed klara för semifinal. Jättekul för H43 och nu måste jag ta mig samman och faktiskt gå och se en slutspelsmatch i Idrottshallen.

Lika kul var det inte för Lugis damer i går... Förlust mot Önnered och Sabina Jacobsen skadad. Tungt. Är rädd att nästa gång vi får se tjejerna spela i Lund så blir det i den nya hallen. Fast det ska iofs bli väldigt kul.


Mycke handboll nu

Det är mycket handboll i Lund just nu.

I går mötte H43 Alingsås i den tredje kvartsfinalen. H43 vann och även om jag helst ser att det inte blir så så tror jag att de klarar av att avgöra i nästa match. Även om den spelas i den kokande grytan som Nolhaga-hallen tydligen är.

Just nu möts Lugi och Hallby i kvalet till Elitserien. Det ser ut att bli en klar seger för vinrött.

Imorgon tar Lugis damer emot Önnered i den första kvartsfinalen. Tyvärr missar jag den matchen, måste till Göteborg och skriva Poppiusprov... Får hålla tummarna för att det inte blir den sista matchen för säsongen i Idrottshallen.

Roligast på handbollsfronten som inte har nåt med Lund att göra är naturligtvis att damlandslaget kvalificerat sig för OS. Riktigt, riktigt kul!!! Hoppas nu att herrarna klarar av att göra samma sak. Jag tror på det.