Rekord

Jag hade egentligen inte tänkt springa i dag, men när jag kom hem från jobbet hade jag en hel del energi i form av ilska som behövde komma ut.

Trots att benen kändes sega satte jag nytt rekord. Jag tänker inte skriva tiden eller hur långt jag sprang. Det är inte tillräckligt bra än.

Oavsett vilket är det i alla fall skönt att hela tiden förbättra sig.

Igår var vi och simmade. Där finns också mycket potential för utveckling... Jag är usel på att simma. Tyvärr kommer jag nog aldrig att bli bättre heller eftersom jag tycker det är så förbannat tråkigt.

Fokus igår låg mer på att hinna hem till handbollslandskampen än att simma. Matchen fick tyvärr ses på TV eftersom vi var för sent ute när det gällde biljetter. Synd, det verkade vara ett jäkla drag i handbollstemplet.

Hur som helst är det jäkligt kul att se Lindgren och Olsson släppa fram de unga killarna. Jag tror att Sverige kommer ha ett riktigt grymt landslag om några år.

En spelare som jag dock tycker är lite överskattad är Kim Andersson. När fegheten tar överhanden, som den allt för ofta gör i hans fall, är han inte speciellt märkvärdig.

Man vänjer sig aldrig

Jag har jobbat inom IT-branschen i åtta är och varit med om mer än min beskärda del av nedskärningar och uppsägningar.

I dag  var det dags igen.
 
En nära jobbarkompis fick sparken och det känns som en rejäl råsop i magen.

Ledningens förklaringar köper man aldrig, man är bara ledsen och förbannad.

Jag har själv blivit uppsagd en gång. Jag tyckte det var förnedrande, som ett bevis på att jag inte gjort mitt jobb tillräckligt bra. Att få kicken gör inte direkt underverk för självkänslan.


Slutet närmar sig

Imorgon, strax efter halv sex slår Annika Sörenstam ut i sin sista LPGA-tävling någonsin.

Jag blir lite gråtmild när jag tänker på det.

Diamantbollen

Visserligen fanns ingen given vinnare, men Frida Östberg?

Är hon verkligen Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare 2008?

Juryn tyckte i alla fall det.

Jag håller inte med, jag tycker inte att svensk damfotboll är riktigt så illa ute som den skulle vara om Frida Östberg var vår bästa spelare.

Man kan naturligtvis diskutera hur länge som helst vad som faktiskt är en bra fotbollsspelare. I min värld är dock riktigt bra fotbollsspelare mer kompletta än Frida Östberg, det räcker inte att "kunna stänga sin kant" eller vara en bra ledare. Östbergs största brist tycker jag är hennes passningsspel, det är om inte uselt så i alla fall långt ifrån den klass som man kan kräva av Sverige bästa spelare.

Jag hade gett priset till Therese Sjögran, jag tycker hon är komplett. Jag tycker hon är grym. Jag älskar att se henne spela fotboll.

Cristiano Ronaldo

Jag brukar alltid gnälla på Cristiano Ronaldo för att han aldrig gör mål på frisparkar. I dag mot Stoke gjorde han två.

Ännu roligare var dock att en 17-åring vid namn Welbeck, debuterade med att sätta en rökare rätt upp i krysset för 4-0.

Mycket vackert.

Handbollscoachen

Gårdagen var ingen höjdare för mitt lag i Skånskans handbollscoachen.

Min vänstersexa Niklas Gudmundsson gjorde bara två mål och vänsternian Kristian Bliznac spelade inte en minut i matchen AHK - Lugi.

Richard Kappelin gjorde i alla fall en hel del räddningar som jag fick poäng för. Alltid nåt.


Lite handboll

När jag träffar Alingsås HK:s tränare Robert Wedberg brukar vi skoja om att de alltid vinner när jag skriver om deras matcher.

Förra säsongen när de mötte Trelleborg sa han till exempel:

- Hade jag vetat att du var här hade jag ju inte behövt oroa mig.

I går hjälpte det dock inte att jag var på plats. Alingsås torskade mot Lugi i handbollstemplet och gjorde det rejält. Utan en skadad Kristian Bliznac hade man inte mycket att sätta emot ett spelsuget hemmalag.

Framför allt i andra halvlek briljerade Lugi. Niklas Forsmoo lekte med ett passivt Alingsåsförsvar.

Lite tråkigt att det inte kunde bli en jämnare match, men väldigt kul att det går så bra för Lugi.

Drygt 1800 åskådare på matchen igår innebar långt ifrån fullsatt, men publikdraget var det verkligen inget fel på. Riktigt skön stämning på slutet när alla stod upp och klappade fram Lugi.

Tyvärr går det inte riktigt lika bra för damerna. I dag blev det förlust mot Västerås borta. Nu väntar ett uppehåll på en månad. Ett uppehåll som jag gissar att Lugi välkomnar. Det ger dem en chans att få tillbaka några av sina skadade spelare.

Fanny Lagerström lär vara spelklar då. Kanske även Sanna Harris. Sanna representerar en spelartyp som jag tycker Lugi saknat i inledningen av elitserien. Det kan nog betyda en hel del att få henne tillbaka.


Handbollscoachen

Efter Alingsås seger över Lindesberg i helgen avancerade mitt lag i Handbollscoachen. Kristian Bliznac har börjat leverera och Richard Kappelin likaså. Vi är nu uppe på 64:e plats.

Nu hoppas jag att Patrik Fahlgren dunkar in några bollar ikväll så att klättringen fortsätter.

På fredag möts mina favoritlag Lugi och Alingsås i handbollstemplet. Hade gärna skrivit den matchen för Alingsås tidning, men de har inte hört av sig så jag gissar att jag får gå dit som vanlig åskådare.

Rekord

I dag sprang jag min runda drygt en minut snabbare än jag gjort tidigare. Det är fortfarande inget tempo att skryta över, men det är i alla fall skönt att det händer någonting.

Så underbart kul det var att Kalmar tog SM-guld i går. En fet spark i röven på alla kritiker. Grattis Kalmar!

Ny tidning

I helgen gjorde jag debut för tidningen Bohusläningen. Skrev om matchen Lugi-Kroppskultur. En mycket märklig match för övrigt.

Lugi ledde med sju bollar i paus efter lysande spel. INGENTING tydde på någon annat än en säker hemmaseger.

Heder åt Kroppskultur som inte brydde sig ett skit om det. De kom in i andra halvlek och täppte till fullständigt bakåt. Lugi gjorde bara fem mål på hela halvleken, varav inget den sista kvarten.

Matchen slutade 23-23.

Handboll är en märklig sport. Men rolig!!

Nu ska jag byta bort Tomas Axnér från mitt lag på handbollscoachen på skanskan.se. Det var verkligen inget vidare val. In med framtidens högersexa i svenska landslaget istället, Niclas Ekberg.

Såg ni hans landslagsdebut? Motståndet var visserligen uruselt, men å andra sidan är killen bara nitton. Dessutom kan han sätta straffar. Det är något vi saknat när vi sett Sverige spela den senaste tiden.


Kämpar

Jag kämpar på med min träning. Elva pass de senaste sexton dagarna. Ganska bra tycker jag.

Resultaten uteblir dock, jag känner mig varken starkare eller smalare och min kondition är fortfarande usel...

Onekligen frustrerande.

Bara att bita ihop, till slut måste det ju börja hända nåt.

Imorgon är det innebandby med gubbarna/killarna på jobbet. I det gänget känner jag mig faktiskt förhållandevis vältränad.