Nya grepp i LdB

I en artikel i Sydsvenskan idag berättas att LdB förstärker sin organisation med ett par "gamla" spelare. Asthildur Helgadottir blir talangscout på Island och Anna Mörstam, som ger upp elitkarriären, ska jobba på ungdomssidan i föreningen.

Bra tycker jag, men det hade varit trevligt om det hände något även på spelarsidan. Vilket det inte verkar göra. Angående eventuella brasilianska nyförvärv säger nämligen LdB-tränaren Jörgen Petersson:

- Det är väl ganska iskallt, men det beror inte på att vårt intresse minskat.

Om LdB på allvar vill vara med att konkurrera om seriesegern nästa säsong måste man göra något. Truppen som den ser ut idag kan inte hota Umeå, det är jag övertygad om.

Målvakten är en av världens bästa, inget att klaga på där. Stephanie Öhrström som backup är inte heller fy skam.

Backlinjen var bra i år och kommer antagligen vara ännu bättre nästa säsong. Men en rutinerad spelare, en Sanna Valkonen-typ hade nog inte varit fel...

Mittfältet håller världsklass, i alla fall till tre fjärdedelar. Om det är där Scasna ska spela när hon är frisk blir det världsklass rakt igenom. Men vad händer om någon av stjärnorna blir skadad? Vad har man att fylla på med?

Anfallet känns tunnt, trots spelare som Therese Lundin och Manon Melis. Det behövs en målspruta, en Hanna Ljungberg, en Lotta Schelin.

En rutinerad back, en vass anfallare, lite bättre bredd. Där har ni min önskelista :)

Här är Sydsvenskans
artikel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback