Gäääääääääsp

Det var träninglandskamp i fotboll igår. Egypten-Sverige. Jag hade glömt bort att det var match och missade (slapp!?) de första fyrtio minuterna. Sen tog min soffa en knockoutseger över fotbollen och jag sov bort större delen av andra halvlek. Var i alla fall vaken när Egypten gjorde 2-0. Snyggt mål. Obefintligt försvarsspel.

Det kan väl inte bara vara jag som tycker det är extremt tråkigt och ointressant med dessa träningslandskamper. Vi spelar sällan för att inte säga aldrig med bästa laget. Visst kan det vara viktigt att testa nya spelare ibland, men borde inte huvudsyftet vara att spela ihop det lag som ska vara på plan när det verkligen gäller? Ständigt en massa byten som gör det mer eller mindre omöjligt att få nån kontinuitet i spelet. Spelare som ser oinspirerade ut och mest verkar springa omkring och försöka undvika att bli skadade.

Lars Lagerbäck har uttryckt sin önskan om att träningslandkamperna ska skapa en vinnarkultur i laget. Det har väl gått sådär. Inte en seger i en träningslandskamp sen augusti 2005 (2-1 mot Tjeckien i Göteborg), tolv(!) matcher utan seger. Vinnarkultur, pyttsan!

I tävlingsmatcherna har det ju som tur är gått lite bättre. Det är dock tuffa matcher mot Spanien och Danmark som väntar och om vi inte får tillbaka åtminstone två av våra superswedes till de matcherna så tror jag vi får stora problem. Sverige utan sina allra bästa spelare är ett mycket medelmåttigt landslag.

Till sist:

Står inte Rami Shaaban ofta lite långt ut? Tycker det händer titt som tätt att han tvingas till onödigt svåra räddningar för att han har fel position.

Borde inte Kennedy Bakircioglü raka huvudet?


Kommentarer
Postat av: Lajson

Såg inte matchen, var på vinprovning, men däremot målen på TV i morse.
Håller med 0 försvarsspel.
Lars Lagerbäck är ju alltid (för det mesta ) en vinnare då det är allvar. Men dom här vänskapsmatcherna kan man ifrågasätta, när dom spelas med flera spelare som inte är aktuella då det gäller viktiga matcher.
Man kan undra vad Lars L egentligen får ut av matcherna. Om man skall få fram ett bra, samspelt lag måste ju de spelare som är aktuella för viktiga matcher få möjlighet att spela ihop sig.
Å andra sidan är det naturligtvis viktigt att de nya spelare, som i framtiden tar på sig den gula landslagströjan, får möta tufft motstånd.
Man skall ha i minnet att Egypten är inget dåligt lag, Afrikanska mästare som dom är.

2007-02-08 @ 10:28:32
Postat av: Anna

Absolut, Egypten är jättebra lag. Men lite mer hade man kunnat begära av Sverige.

2007-02-08 @ 11:41:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback