Manchester United

Min pappa skrev den här kommentaren till mitt inlägg "Freddie o Ronaldo".

"Beträffande Manchester United kan man fråga sig om det är ett Engelskt lag man ställer på benen i Premier League-matcherna. Laget består av spelare från 11 !!! olika nationer plus några Engelsmän. Spelarna kommer från: Frankrike, Kina, Argentina, Portugal, Syd-Korea, Nordirland, Norge, Italien, Sverige, Serbien och Holland. Snacka om Främlingslegion. Undrar hur laget skulle stå sig om man ersatte utlänningarna med egna produkter??? "

Självklart skulle United inte vara det fantastiska lag det är idag utan sina utlänningar. Detsamma gäller dock för Chelsea, Arsenal och Liverpool och antagligen även för alla andra topplag i de stora europeiska ligorna.

Det är lätt att stirra sig blind på det stora antalet nationaliteter i Uniteds trupp. Men tittar man på en normal startuppställning så består den av sex engelsmän (Giggs inräknad), två fransmän, en holländare, en serb och en portugis. Inte extremt på något sätt. Som jämförelse kan nämnas att Chelsea i sin senaste ligamatch hade tre engelsmän från start.

Bland de spelare som regelbundet finns med i Uniteds startuppställning är sex egna produkter. Tre av dessa kan väl sägas vara helt ordinarie.

Wes Brown
Darren Fletcher
Ryan Giggs
Gary Neville
John O'Shea
Paul Scholes

Man kan och får naturligtvis tycka vad man vill om att topplagen i de europeiska ligorna har så få egna produkter. Själv tycker jag om att se rolig och underhållande fotboll och det skulle jag knappast få göra i lika stor utsträckning om klubbarna "tvingades" spela med ett visst antal egna produkter i varje match.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback