Packad sporthelg

Börjar bli ganska less på det här nu. Femte dagen i sjuksängen och ingenting som tyder på att jag är på väg att bli bättre. Inatt vaknade jag av bankande huvudvärk, totaltäppt näsa och med en mun torrare än Sahara. Insåg då att det nog var dags för ett apoteksbesök, inte en sån natt till.

Tanten på apoteket var snäll och berättade om vilka hostmediciner som bara lindrade hostan och vilka  som även var slemlösande. Hon förklarade också att det fanns halstabletter som var bedövande. Det där med bedövande tyckte jag lät bra. Det fick bli en burk såna, en flaska hostmedicin och så nässpray. Väl hemma igen kändes det snarare som att jag sprungit ett maratonlopp än tagit en fem minuters promenad. Jag är inget konditionsfenomen i vanliga fall, men det här var löjligt.

Mediciner är så klart något som hjälper till när man sjuk, men nästan lika bra om inte bättre är all sport på TV. Vad skulle man annars göra när man ligger där i sängen och snörvlar?

Skidskytte först. ACO blev tvåa i dagens jaktstart och hör och häpna, andraplatsen kom efter en spurt!! Anna-Carin och tyskan Henkel var i princip lika efter sista skjutningen och istället för att sina vana trogen försöka rycka ifrån så valde svenskan att ligga i rygg ända fram till upploppet. Där var hon lite starkare och vann med en stortås marginal. ACO kanske borde ta ett snack med Anders Södergren...

Dagens resultat i jaktstarten spetsade verkligen till det inför avgörandet av världscupen. Med bara ett lopp kvar, masstarten imorgon, ligger Anna-Carin och Kati Wilhelm helt lika, Henkel skuggar strax bakom. Känns som att det kommer bli omöjligt för mig att se det loppet. När det verkligen gäller något finns det få saker som är mer spännande (läs outhärdliga) att titta på än skidskytte.

Missade herrarnas lopp. Men läste att Ferry blev tvåa och Bergman femma. Ferry har varit bra hela säsongen och nu i elfte timmen verkar även Bergman vaknat till liv. Bådar gott inför nästa säsong.

En annan som sent om sider börjat prestera resultat i världscupen är Anja Pärson. Man känner igen henne nu. Tvåa idag, vilket känns som enorm prestation med tanke på den missen hon hade i branten.

Anna Ottosson gör också bra ifrån sig. Hon kör som att hon inte har nåt att förlora längre. Vilket hon ju inte heller har. Storslalom imorgon. Sen är skidkarriären över. Lite tråkigt känns det allt, nu när hon verkligen visar att hon har mer att ge.

Svindal har en "hyfsad" vecka. Tre starter, tre segrar och väldigt, väldigt nära segern i totalen nu. Idag säkrade han segern i storslalomcupen, efter att Benjamin Raich kört ur i första stod det mellan Svindal och Italienaren Massimiliano Blardone. Norrmannen drog det längsta strået och Blardone demonstrerade sin besvikelse genom att göra en Anja Pärson. Han bröt staven.

Jens Byggmark hade för övrigt näst bästa tid i andra åket.

Längdåkning så. Vi har inte fått se det på TV, men tydligen har Charlotte Kalla lekstuga nere i junior-VM i Italien. Hon inte bara vinner, hon vinner överlägset. Ska bli spännande att se om hon nästa säsong kan steget upp i den yppersta världseliten även på seniornivå. Jag tror hon gör det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback