Första presskonferensen

Var på Malmö IP igår och såg LdB möta Kopparbergs/Göteborg. Ytterligare en riktigt bra match av Malmö-tjejerna. I första halvlek spelade de faktiskt ut Göteborg. I andra blev det jämnare och det var väl som vanligt en kombination av att det ledande laget slappnade av och det jagande höjde sig.

Lotta Schelin som hade det tufft i första halvlek, fick lite mer uträtttat efter paus, bland annat gjorde hon ett riktigt läckert mål. Hon fick bollen ute på kanten, tittade upp och såg att det inte fanns någon att spela, gick istället själv och det såg verkligen lätt som en plätt ut när hon tog sig igenom Malmö-försvaret och rullade in bollen bakom Caroline Jönsson.

Även Therese Sjögran gjorde ett vackert mål. Hon får klockren träff från 30 meter och Maria Edman i Göteborgs mål är helt chanslös. Jag har ALLTID sagt att Sjögran borde skjuta mer.

Efter matchen var det presskonferens med lagens båda tränare, Martin Pringle och Jörgen Petersson samt spelarna Lotta Schelin, Jenny Engwall, Therese Sjögran och  Caroline Jönsson. Frågorna haglade inte direkt, men det var ändå kul att se hur det gick till på en presskonferens. Martin Pringle verkar förresten vara en trevlig prick, han gav ett väldigt bra intryck.

Eftersom jag gick på LdB-matchen missade jag Uniteds sista framträdande i ligan för året. Inte helt oväntat förlorade man hemma mot West Ham. Ett United utan något att spela för och ett West Ham som gått som tåget på slutet och som behövde minst en poäng för att säkra fortsatt spel i Premier League. Gissar att det för Uniteds del mest handlade om 90 minuter som skulle avverkas utan att slösa för mycket energi och utan att dra på sig några nya skador. Dessutom var ju dagens stora händelse inte själva matchen, utan snarare det som väntade efter den. Prisutdelningen.

Apropå Manchester. Lånar/stjäl den här snutten från Erik Niva på Sportbladet:

"Häromdagen spelade kanadensiske radiorockaren Bryan Adams i Manchester Evening News Arena. Som en åskådarflirt plockade han upp en tjej ur publiken för att sjunga duett med honom under storhiten "When You´re Gone". Kvinnan tog sig upp på scenen, fick en mikrofon, tittade ut över 20 000 nyfikna Mancunians... och vrålade: "Athens, here we come".
  Hon kom - såklart - från Liverpool. När publiken buat färdigt gav lokalpressen i Manchester sitt betyg: "Hon sjöng falskt"."

Om man kunde slå upp uttrycket "ta tillfället i akt" i en ordbok så skulle den där tjejen från Liverpool sitta där och vinka glatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback