Tråkigt I

Degerfors har inlett årets spel i superettan med sex raka matcher utan seger och endast en enda inspelad poäng. För någon eller några Degerforsanhängare blev det tydligen för mycket. Man mixtrade med tränaren Mark Selmers bil och började hota hans familj. När Mark inte längre kunde åka till träningen utan att känna sig orolig för att något skulle hända med hans nära och kära var valet enkelt, han bestämde sig för att ta timeout från tränarjobbet i Degerfors. "Fotboll på liv och död" blev alltför bokstavligt för Mark.

Förövarna fick som de ville och det är fruktansvärt tragiskt. Men inte för en sekund kan man anklaga Mark Selmer för att vara feg, han gör bara vad varje normal människa hade gjort, sätter sig själv och sin familj före fotbollen.

Vad är det som gått fel när uteblivna sportsliga framgångar får såna här konsekvenser, när gränsen mellan fans och brottslingar suddats ut?


Degerfors sportchef Andreas Andersson tar nu tillfälligt över tränarskapet. Mitt i all den här bedrövelsen är det ändå skönt med en sån som Andreas som kommer ihåg sina rötter och ger något tillbaka till klubben som skapade honom.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback