Tråkigt III

Så här stod det på speedwaylaget Smedernas hemsida den 20:e maj:

"Robin Johansson Smederna Ungdom och Masarnas Anton Rosen kraschade våldsamt idag i Linköping på Sviestadsbanan.
Båda förararna ligger kvar över natten på sjukhus i Linköping för observation.
Smederna Speedway önskar båda förarna ett snabbt tillfrisknade. "


Den 23:e maj kom mer information:

" Robin ligger fortfarande nedsövd i respirator på Universitets Sjukhuset i Linköping. Han har ådragit sig en svår skada på ena lungan och har krossade revben. Läkarna har även visat familjen röntgenbilder på hans svårt skadade ryggrad, och har konstaterat att Robin är förlamad från bröstkorgen och nedåt. "


Igår satt jag och tittade lite på GP-tävlingarna från Eskilstuna. Då skedde en ny otäck krasch, om än inte med så allvarliga följder. Antagligen hade det slutat värre för de inblandade om inte de så kallade luftstaketen funnits kring banan. Dessa staket är obligatoriska vid GP-tävlingarna, men t ex inte vid vanliga elitseriematcher.

Från förbundet säger man att man inte kan ställa krav på sådana här staket för att klubbarna inte skulle klara det ekonomiskt. En halv miljon per arena skulle det kosta.

Jag förstår att många klubbar har det kärvt, men en halv miljon är ingen astronomisk summa, speciellt inte med tanke på vad man får för pengarna.
 
Ser man på alla olyckor som skett är det för mig ofattbart att säkerhetskraven på de svenska arenorna inte är högre.

Smederna har startat en rehabiliteringsfond för Robin Johansson. Pengarna som kommer in går oavkortat till Robins rehab. Fondens bankgiro nr är 5042-7053.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback