Nu har vi väntat länge nog, länge nog...

Det var ju inte så här det var tänkt. Matchen mot Lettland på onsdag skulle vara av uppvisningskaraktär, en chans för svenska folket att hylla det redan EM-klara landslaget.

Nu blir det inte så.

Nu blir det en måstematch. Minst en poäng, annars är risken stor att det EM som så länge känts så nära plötsligt är utom räckhåll.

Vi kan inte lita på att Spanien "gör sitt". Danmark misslyckades igår, det kan bli samma visa på onsdag. Nordirländarna spelar fotboll som om det gäller liv och död. Återstår att se hur ett spanskt b-lag hanterar det.

Att Sverige skulle förlora igår var naturligtvis ingen överraskning. Ibland finns heller ingen anledning att analysera sönder och samman en match. Ibland är det bara så enkelt att ett av lagen är bättre. I det här fallet mycket bättre. Spanien är ett fantastiskt fotbollslag och att Sverige lyckades slå dem ifjol kändes lite lätt overkligt på lördagskvällen.

En annan sak att förundras över är hur dåligt det gått för Spanien i de stora mästerskapen de senaste åren. Nu ser Aragones i alla fall ut att ha nåt stort på gång inför Schweiz/Österrike.

Jag tror fortfarande att även Sverige kommer ta sig till alp-mästerskapet. En futtig poäng mot Lettland är vad som krävs. Klarar vi inte det så har vi ändå inget i EM att göra.

Kommentarer
Postat av: Sigge

Kan ändå inte hålla med om vad du skriver om Sveriges insats. Klart man kan förlora ibland men såg du hur taffligt svenskarna agerade vid alla tre målen? Inte godkänt, uselt rent ut sagt. Att Spanien är bra är sant men det betyder inte att man ska vara nöjd efter förlust och slå sej till ro sägandes att dom var bättre. Varför då spela överhuvudtaget? Däremot håller jag helt med om att Sveriges spel i lördags inte har i EM-slutspelet att göra.

2007-11-20 @ 11:51:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback