Varför nu Marion?

Att Marion Jones var dopad var så klart ingen överraskning, men varför hon väljer att erkänna nu är lite av en gåta för mig. De flesta av oss har väl redan dömt henne, men juridiskt är hon ju faktiskt inte fälld? Hon har lagt ned mångmiljonbelopp på att rentvå sitt namn, vad är det som plötsligt förändrat allt?

Dåligt samvete, trött på att leva ett liv i lögn? Inte omöjligt, men var fanns i så fall det samvetet tidigare? Var fanns det alla gånger hon så envist bedyrade sin oskuld, alla gånger hon svor på att hon aldrig tagit några otillåtna medel, alla gånger hon skrev en autograf till ett litet barn med ögon fulla av beundran och kärlek?

Näe, det verkar väl mer troligt att hon vill förekomma nya bevis. En fuskare är en fuskare är en fuskare är en fuskare oavsett hur hon avslöjas, men visst är det en aning mindre osympatiskt när man själv väljer att ta bladet från munnen. Eller? Jo i vanliga fall, men Marion Jones är inget vanligt fall och hennes sena ursäkt lär knappast blidka någon.

Jones blir nu med största sannolikhet av med sina fem medaljer från OS i Sydney och ännu en fantastisk friidrottsaga får ett tragiskt slut. Guldet på 100 meter går förresten till grekiskan Ekaterina Thanou. 

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta.

Kommentarer
Postat av: slacker

Det var tydligen nån som hade kommit över ett brev som hon skrivit till nån i familjen och där hon berättar att hon var dopad. Så erkännandet kom nog inte godvilligt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback