Deutschland, Deutschland über alles

Fotboll är 22 spelare, 90 minuter och i slutet vinner alltid Tyskland. Tror det var Gary Lineker som sa det.

Tyskland spelar inte den mest sprudlande fotbollen, långt ifrån. Att man spelar den mest disciplinerade, välorganiserade och effektiva råder det dock inga tvivel om. Inte ett enda insläppt mål under hela turneringen säger allt. Det bästa laget vann.

USA hämtade sig från skandaler och dåliga insatser och tog hem bronset. Petade målvakten Hope Solo fanns denna gång inte med ens på bänken. Förbundskaptenen valde att stänga av henne efter de uttalanden hon gjorde efter semifinalen och jag tycker han gjorde helt rätt. Jag håller med Solo om det hon sa, men att gå ut i media med det var väldigt korkat. Inte så mycket det att hon kritiserade förbundskaptenen som att hon även gav sin målvaktskollega Briana Scurry en rejäl känga genom att hävda att hon skulle tagit två av målen. Det är en sak att kritisera tränaren, en annan att kritisera en medspelare. Det är inte direkt nån stämningshöjare i omklädningsrummet.

Visst finns det schismer i de flesta lag, men utåt måste man hålla ihop. Så enkelt är det.

Hope Solo gjorde också sig själv en rejäl björntjänst genom att på det här viset flytta fokus från förbundskaptenens felaktiga beslut till sig själv och sina klantiga uttalanden.

Nu är VM slut och Sveriges tidiga sorti gjorde ju att det inte riktigt blev den turnering man hoppats på. Vi vet vad som behövs jobbas med och kan vi bara slå Danmark och ta oss till OS kanske det kan blir roligare där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback