Tåget är framme!

First things first.

IFK NORRKÖPING ÄR TILLBAKA I ALLSVENSKAN!
IFK NORRKÖPING ÄR TILLBAKA I ALLSVENSKAN!
IFK NORRKÖPING ÄR TILLBAKA I ALLSVENSKAN!

Det har varit fem tunga och långa år, men nu är vi tillbaka där vi hör hemma! Tack Degerfors!

Nu ska jag hålla tummarna för att Trelleborg lyckas hålla sig kvar och att Bunkeflo går upp. Ju fler skånska lag i högsta serien desto fler chanser att åka och titta på IFK nästa säsong.

*****************

Allsvenskan igår. Det snackades om århundradets derby mellan Djurgården och AIK, men som vanligt när förväntningarna är så höga blev det bara pannkaka av alltihop. Jag kan inte låta bli att fascineras över alla oavgjorda resultat i matcher där nåt av lagen verkligen har en chans att göra ett litet ryck i toppen, som Djurgården igår.

Djurgårdens målvakt, Pa Dembo Touray är duktig, inget snack om saken. Han är dock också tv-räddningarnas okrönte kung. Han kan få de mest grundläggande ingripanden att se ut som superräddningar.

Vem som vinner Allsvenskan är fortfarande en helt öppen historia. Att MFF inte kommer vara inblandade i guldstriden står dock klart. Igår förlorade man mot Gefle. Igen.

Naturligtvis var det konstgräsets fel...

Det finns INGET lag i allsvenskan vars spelare och ledare gnäller så mycket över konstgräset som Malmö. Jag tycker inte heller konstgräs är optimalt och i den bästa av världar skulle fotboll alltid spelas på riktigt gräs. Men nu är det som det är och det bästa man kan göra är att gilla läget och anpassa sig. Bra lag måste kunna spela på alla underlag. Pinsamt, MFF.

******************

Elitserien i hockey började igår och mitt intresse för den kan väl bäst uttryckas så här:
 GÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄSP

SSK vann i alla fall. Det kan jag inte låta bli att hålla koll på.

Kommentarer
Postat av: Sörling

Äntligen hemma!
http://sirling.blogg.se/1190667429_vackra_vitabl_pojkar.html

2007-09-27 @ 09:46:01
Postat av: Sigge

Konstgräset ja. Hade det inte varit för konstgräset skulle MFF ha lett allsvenskan vid det här laget (ironi). Som icke-fotbollsproffs kunde man ju tro att konstgräs var att föredra på hösten framför söndersparkade naturgräsplaner som bäst kan beskrivas som leråkrar. Färre vattenpölar, jämnare underlag och mindre chansartat spel. Men jag är som skrivits inte professionell fotbollsspelare och ser kanske inte charmen i att spela på en leråker i seriens slutskede. Nu väntar vi med spänning på att de svenska tennisspelarna ska gå ut och protestera mot gruset på Roland Garros och i Båstad och kräva att underlaget byts ut. "Tennis ska inte spelas på grus" kan bli slagordet.

2007-09-27 @ 11:59:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback