Det här minns jag bäst från 2007 - februari

I början av februari avgjordes skidskytte-VM i Anterselva. Anna-Carin Olofsson tog silver i sprint och brons i jaktstarten. Den riktigt höjdpunkten var dock guldet i mixedstafetten. Många tyckte det var en extremt konstlad tävlingsform och många länder ställde över en del av sina bästa åkare. Sverige kom dock till start med bästa möjliga lag.

Att guldet betydde extra mycket för en person var inte svårt att räkna ut. Wolfgang Pichlers tårar sa allt.

******************

Tre dagar efter skidskyttarnas stafettvinst tog Anja Pärson VM-guld i störtlopp. Det var inte bara hennes tredje guld i mästerskapet, segern innebar också och att hon blev historisk som den första att ha tagit VM-guld i samtliga discipliner.

Innan Åre tog adjö av världen hann Anja även med ett brons i slalom och ett silver i lagtävlingen.

Med tanke på hur säsongen sett ut var Anjas stora framgångar oväntade. Patrik Järbyns brons i störtlopp får nog dock betraktas som aningen mer överraskande. Jag har själv dömt ut killen otaliga gånger. Ibland är det skönt att ha fel.

En svensk trotjänare tackade i och med VM i Åre för sig. I alla fall i mästerskapssammanhang. 2007 var året då Anna Ottosson la skidorna på hyllan. Extra kul då att Anna hade stor del i att Sverige tog hem silvret i lagtävlingen.

*******************

Februari 2007 var onekligen en månad fylld till bredden av världsmästerskap i vinteridrotter. I japanska Sapporo gjorde längdåkarna upp om medaljerna i sitt VM.

Det var ett mästerskap som det var svårt att hetsa upp sig över. Tävlingarna gick på för oss synnerligen obekväma tider, förhållandena var urusla och svenskarna inte mycket bättre än så.... Två medaljer blev det i alla fall. Mats Larsson tog silver i sprinten och herrarna brons i stafetten.

*******************

Mitt i allt vinteridrottande svarade golfaren Henrik Stenson för tidernas prestation inom svensk herrgolf. Han vann matchspels-VM i Tucson, Arizona.

*******************

Vid inne-SM i friidrott kom Linus Thörnblad tvåa på 2.38. Stefan Holm vann på samma höjd. En helt osannolik tävling. Det lär dröja innan vi får se något liknande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback