Det här minns jag bäst från 2007 - juni och juli

Jag gissar att ingen av er har glömt em-kvalet mellan Danmark och Sverige på Parken i Köpenhamn. Först den fantastiska matchen och sen Terrortorben som kraschade hela festen. Det tog honom bara några sekunder att förvandlas från en vanlig kille till Danmarks mest hatade man.

*******************

När Sven-Göran Eriksson började jobba igen begav han sig kanske lite oväntat tillbaka till England. Aldrig har det väl skrivits så mycket om Manchester City i svensk media som när det stod klart att det var dit Svennis skulle.

********************

Vi trodde väl i princip att det var ett oslagbart rekord, Björn Borgs fem raka segrar i Wimbledon. För Roger Federer verkar dock ingenting vara omöjligt, han tangerade Borgs rekord och mycket talar väl för att han även slår det.

********************

Fotbollsfansen fortsatte att skämma ut sig när Babis Stefanidis gick från HIF till MFF. Babis fick utså både mordhot och trakasserier. Nån succé i MFF som plåster på såren blev det inte heller.

*******************

Ett klassiskt svenskt friidrottsrekord rök all världens väg. Den alltid leende Mustafa Mohamed skrev in sig i historieböckerna i samma ögonblik som han raderade ut Anders Gärderuds rekord på 3000 m hinder.

*******************

IFK Norrköping slog Bunkeflo med 6-2 och brorsan och jag var på plats. Vi hade knappt hunnit ställa oss tillrätta på läktaren innan det stod 2-2 i matchen. Den här säsongen blir det betydligt fler chanser att se Norrköping spela, nu när de är tillbaka där de hör hemma.

******************

En annan underhållande fotbollsmatch som är svår att glömma spelades på Valhalla i Göteborg, Kopparberg/Göterborgs hemmaarena. Hemmalaget tog emot Djurgården och vann med 3-2 efter ett hattrick av Lotta Schelin. Inga skitmål direkt, alla var signerade en avslutare av hög klass.

******************

Caroline Jönssons korsband gick av. Sorgligt.

******************

Kajsa Bergqvists konkurrent Venelina Veneva åkte fast för doping. Sorgligt det också, fast samtidigt bra så klart.

******************

Tero Pitkimäka kastade sitt spjut så snett att det landade i ryggen på en längdhoppare. De nästan overkliga bilderna vevades om och om igen.

******************

Till sist minns jag också när Jonas Björkman blev förbannad på domaren.
- That´s why you suck!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback