Handbollsupptakter

I går var jag på handbollsupptakter. Både damernas och herrarnas hölls på Casino Cosmopol i Malmö.

Pratade med Lugis tränare Niklas Harris som berättade att Mia Rademacher åkt på en korsbandsskada. Mycket tråkigt för Mia och Lugi. Mia bidrar med en massa handbollskunnande och en enorm inställning. Helt klart kommer Lugi att sakna henne och för oss i publiken blir det en favorit mindre.

Hoppas rehabiliteringen går bra.


Tränarkåren var annars rörande överens om vilka lag som tar sig till SM-final och vem som vinner den. Sävehof-Eslöv i final, Sävehof svenska mästare. Den tippningen är svår att klaga på.

På herrsidan fick H43 och Sävehof tipsen.

Lite oväntat för mig var det där cykelexperten Roberto Vacchi som höll i trådarna. Till sin hjälp hade han Tomas Axnér som ställde en hel del vassa frågar till sina tränarkolleger. Axnér var mycket bra, men jag kan förstå de som ifrågasatte om han var rätt person för jobbet med tanke på att han är assisterande tränare till Ola Månsson i H43 och även spelar i laget.

De som var mest negativa till sitt egets lag chanser var på damsidan Avesta/Brovallens tränare och på herrsidan IFK Tumbas. IFK Tumbas tränare är förresten en riktig handbollslegend, den gamle kontringsräven Erik hajas.

Förra året var den stora snackisen de svenska handbollsframgångarna på ungdomssidan, i år var det alla nya hallar som poppar upp i landet. Färs och Frosta Sparbank Arena här i Lund är som bekant en av dem.

Snackade lite med Alingsås tränare Robert Wedberg. Han hoppades att jag skulle skriva om deras Skånematcher. De vann samtliga jag bevakade under förra säsongen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback